Hyvinkään curlingin paikallissarja kausi 2023-2024

20.3.24 oli itselleni merkittävä päivä näin hyvinkääläisen curlingharrastajan silmin katsottuna. Tuohon päivään nimittäin päättyi jakso joka yli 30 vuotta sitten lukiokavereiden kanssa aloitettiin. Tänä lopputalven iltana pelasin viimeisen kerran curlingottelun legendaarisessa Hyvinkään rättihallissa, joka vuodesta toiseen on palvellut suomalaisia curlingpelaajia jo yli neljän vuosikymmenen ajan. Hallissa jossa on rakennettu suomalaisen curlingin perinteet niin harraste- kuin kilpacurlinginkin osalta.


Palataan kuitenkin ajassa viime syksyyn. Uuden curlinghallin ympärille rakennettu työryhmä oli tuolloin tehnyt kulisseissa töitä jo vuoden verran hallihankkeen eteen ja syyskauden aikana rahoitus sekä suunnittelutyö piti pääpiirteittäin saada maaliin jotta uuden hallin rakentaminen olisi mahdollista saada käyntiin vuoden -24 kesällä. Hallihanke oli vahvasti läsnä ja esillä koko kuluneen kauden ajan eikä vähiten erittäin haastavista olosuhteista johtuen. Jäät saatiin rättihalliin tehtyä lokakuun alussa ja kausi pistettiin käyntiin. Suomen sää näytti kuitenkin jälleen oikkunsa lämpimän syksyn muodossa, radat sulivat heti alkuunsa ja jäädytys jouduttiin tekemään uudestaan. Kausi päästiin lopulta kunnolla aloittamaan lokakuun puolivälissä ja sarjat pyöräytettyä uuteen vauhtiin. Marraskuussa saatiin pelata oikeinkin hyvissä olosuhteissa, kunnes joulukuu toi mukanaan hirmupakkaset jotka jatkuivat pitkälle tammikuun loppupuolelle. Jälleen kysyttiin curlingharrastajilta pitkää pinnaa kun sisälajia jouduttiin harrastamaan lähes ulko-olosuhteissa. Uuden hallin perään haikailtiin useissa kommenteissa eikä itseäkään paljon naurattanut kun kiveä heitettiin 15 asteen pakkasessa pukeutuneena kuin tutkimusmatkailija napajäätikön valloitukseen.


Keskitalven pakkasten hellittäessä kevätkausi saatiin pelata varsin normaaleissa rättihallin oloissa. Kuosmasen Paavon johtama jäänhoitoryhmä teki koko kauden ajan pyyteettömästi hiki hatussa töitä mahdollisimman hyvien jäiden eteen ja onnistuikin varmasti niin hyvin kuin voi onnistua. Iso kiitos siitä koko ryhmälle! Kauden finaalit pelattiin huhtikuussa jäähallin puolella ennen bonspieliä tehokkaan talkooporukan tekemillä jäillä. Curlingyhteisö näytti jälleen kuinka yhdessä tekemällä isokin urakka muuttuu vaivattomaksi eikä tiukka aikataulu ole ongelma. Radat saatiin merkattua ja jäädytettyä muutamassa päivässä.


Pelillisesti oman joukkueen kausi sujui mukavasti, loppusaldona kaudesta 18 voittoa, 4 tasuria ja 3 tappiota. Tämä riitti sarjan voittoon joten mestaruuden puolustus edelliseltä kaudelta onnistui. Kiitokset pelikavereille Teemu, Pasi, Jermu, Jani ja Kimmo! Kiitos myös kaikille muille joukkueille hyvistä peleistä, spirit of curling oli vahvasti läsnä koko kauden ja pelit pelattiin hyvässä hengessä kuten lajin olemukseen kuuluukin.


Tuo alussa mainitsemani keskiviikko ilta maaliskuun loppupuolella oli omalla kierolla tavallaan myös haikea kun kotiin ajellessani hoksasin että tämä aikakausi taisi olla tässä. Rättihallissa on koettu lukuisia onnistumisia ja ilon hetkiä, toki myös niitä toisenlaisia tunteitakin… On tavattu uusia ihmisiä ja solmittu ystävyyssuhteita ja sitä kautta päästy näkemään ja kokemaan asioita mitkä ilman rättihallin olemassaoloa olisivat jääneet tapahtumatta. Nyt on kuitenkin käsillä se hetki jota on odotettu vuosikausia. Jos asiat menevät eteenpäin suunnitelmien mukaisesti, niin seuraavan kerran heitämme Hyvinkäällä kiveä tämän vuoden joulukuussa uudessa curlinghallissa lajin ansaitsemissa olosuhteissa. Tuskin maltan odottaa.
Hyvää kesää kaikille!

Jouni, Hard Rock Team VIX