Etelä-Suomen paricurlingsarja 2023-2024

Kaudella 2023-2024 Hyvinkäällä pelattavaan Etelä-Suomen Paricurling sarjaan osallistui 12 joukkuetta. Pelit pelattiin, ainakin vanhan hallin lähtökohtiin nähden, suorastaan erinomaisissa olosuhteissa. Hyvinkään seuran kenttähoitopooli Kuosmasen Paavon johdolla on todella perehtynyt jäänhoidon ja jopa kivenhionnan saloihin. Näin paricurlaajat pääsivät heittämään hyvissä olosuhteissa muutamia kovia pakkaskausia lukuunottamatta. 

Myös joukkueiden pelitaidot erityisesti juuri paricurlingin osalta ovat viime vuosina kehittyneet. Laji on sen verran erilainen, että erityisesti taktiikan ja vähäisemmän pelaajamäärän osalta vaaditaan normaali-curlingiin verrattuna erilaisia ratkaisuja. Viime kaudella joukkueet olivat selvästi sisäistäneet sen, että kannattaa keskittyä heittämään määrämittaisia ja poistot kannattaa jättää vain erityisiin kirurgiaa vaativiin tilanteisiin.

Joukkueet pelasivat ensin kaikkia kaikkia vastaan, jonka jälkeen sarja jaettiin ylempään ja alempaan loppusarjaan. Runkosarjan voitti joukkue Eurosport kärsien vain yhden tappion joukkueelle Kake. Playoff-systeemi oli se, että runkosarjan ykkönen meni suoraan finaaliin ja kakkonen ja kolmonen pelasivat semifinaalin. Play-offit pelattiin jo perinteisesti jäähallissa Bonspiel-jäillä.

Ennen semifinaalia täytyi pelata tie-break ottelu, koska KMMK ja KaKe olivat tasapisteissä kolmantena. KMMK:n voittaessa tie-break ottelun kohtasi se semifinaalissa Mixed-upin. Semifinaali päättyi 8-2 Mixed-upin voittoon ja näin ollen se pääsi finaaliin Eurosportia vastaan. Finaalissa Eurosport oli niukasti parempi pistein 8-6 ja pokkasi näin kultamitalit.

Kuvassa finaalijoukkueet. Vasemmalta Perttu Piilo (Eurosport), Jussi Uusipaavalniemi (Eurosport), Paavo Kuosmanen (Mixed-up) ja Bonnie Nilhamn-Kuosmenen (Mixed-up). Eurosportin joukkueessa kaudelle pelasi myös Teemu Salo