Hallisäännöt ja ohjeet

Yleistä

 1. Jokainen hallin käyttäjä on yhtä lailla vastuussa hallin siisteydestä.
 2. Viimeinen hallilta lähtijä huolehtii lukitsemisesta ja valojen sammuttamisesta.
 3. Käyttäkää valoja vain käytössä olevalla radalla.
 4. Älä mene jäälle puhdistamattomin ulkokengin! Pidä jää muutenkin siistinä.
 5. Palauttakaa lainatut varusteet sekä jäänhoitovälineet niille määrätyille paikoille.
 6. Pebli tulee palauttaa HETI käytön jälkeen hallin sisällä sijaitsevaan mökkirakennukseen. Mökin ulkopuolella peblin pää jäätyy varsin nopeasti.
 7. Ettehän jätä kiviä yöksi jäälle. Nostakaa kivet kivilaatikkoon ellei seuraavaa radan käyttäjää näy.

Pelitoiminta

 • Jään tulee olla laitettu eli höylätty, putsattu, peblattu ja kivitetty ennen kuin pelin on tarkoitus alkaa.
 • 10 min ennen pelivuoron päättymistä EI saa aloittaa uutta päätä. Mutta mikäli rata on vuoron jälkeen vapaana, joukkueiden kapteenit voivat sopia hyvissä ajoin ennen täyden peliajan umpeutumista pelataanko peli kellon mukaan vai pelataanko kapteenien sopima määrä päitä.
 • Sarjapelien pakkasraja on -15ºC, joka todetaan pelin aloitushetkellä curlinghallin lämpömittarista. Peliä ei tässä tapauksessa tarvitse pelata ja joukkueet sopivat yhdessä uuden peliajan. Peli perutaan aina yhteistyössä vastustajajoukkueen kanssa.
 • Peliaikataulut on laadittu siten, että pelit on pelattu 2 tunnissa. Tämä tekee 15 min päätä kohti, joten pelitahdin pitäisi olla aika ripeää. Helpoiten oman joukkueen pelitempoa nopeuttaa siten, että 1- ja 2-heittäjien olisivat heittovalmiina hakilla heti, kun vastustajan kivi on pysähtynyt.
  Vastustajajoukkueen kapteeni voi puuttua ajanpeluuseen pyytämällä nopeuttamaan peliä.
  Harjaajat odottavat hog-viivojen välissä vastustajan heittäessä.
 • Peruuntuneet pelit tulee poistaa varausjärjestelmästä viimeistään edellisenä päivänä. Pelin perunut joukkue etsii ja varaa uuden peliajan, joka sopii vastustajalle.

Varauskirja

 • Sähköisen varauskirjan tunnuksia hallinnoi seuran hallitus.
 • Varauksen kuvauskenttään pitää ilmoittaa joukkueen nimi ja vuoron käyttö (esim. Eurocks harkat). Kuvauskenttään kirjoitetut asiat näkyvät muille varauskirjan käyttäjille nopeasti. Tämä nopeuttaa huomattavasti esittelyiden sopimista yms.
 • Harjoitusvaraukset on merkittävä joukkueen omilla nimillä harjoituskirjaan, jotta mahdollisista peruutuksista voidaan ilmoittaa oikeille henkilöille.
  Käyttämättömät harjoitus- ja peliajat tulee perua varauskirjasta viimeistään vuorokautta (24h) ennen, jotta jäänkäyttö saadaan mahdollisimman tehokkaaksi.
 • Varauskirjaan voi merkitä pelin harjoitusajan päälle. Merkitsijällä on kuitenkin ilmoitusvelvollisuus harjoitusvuoronsa menettäneille joukkueille.
 • Kaikki lajiesittelyajat sovitaan Hyvinkään Curlingseuran hallituksen kanssa. Lajiesittelyitä voidaan sopia muiden vuorojen päälle, mutta hallitus tiedottaa joukkueita peruuntuneista vuoroista.

Sääntöjen rikkominen

Mikäli ilmenee väärinkäytöksiä, niin Hyvinkään Curling ry:n hallitus päättää seurauksista tapauskohtaisesti.

Curlingliiton viralliset säännöt