Hallihanke viivästyy vuodella

Valitettavasti joudumme ottamaan aikalisän hallihankkeen toteutumiselle. Hanke tulee siirtymään vuodella eteenpäin, koska neuvottelut Hyvinkään kaupungin kanssa eivät ole edenneet toivotulla tavalla.

Merkittävimmät muutokset kaupungin tukeen

Hyvinkään kaupungin tuen määrä ja muoto ovat matkan varrella muuttuneet merkittävästi. Tuen muotoa on muuttumassa kokonaan lainaksi. Lisäksi kaupunki ilmoitti, että eivät ehdi käsittelemään riittävän ajoissa tuen ehtojen muutoksia lainaksi. Tästä syystä emme saa täydennettyä valtionavustus -hakemusta riittävän ajoissa.

Toinen merkittävä muutos alkuperäiseen kaupungin tukeen on kylmätuotanto. Kaupunki ei tule jatkamaan nykyistä jäähallista tulevaa kylmäntuottoa. Joudumme hankkimaan oman kylmäkontin, josta tulee merkittäviä lisäkustannuksia.

Nämä muutokset ovat merkittäviä takaiskuja hankkeelle ja aiheuttavat lisäviivästyksen. Neuvotteluita tullaan jatkamaan kevään aikana, jotta tuen lopullinen muoto saataisiin selville mahdollisimman pian.

Maailman curlingliiton tuki

Maailman curlingliitto on tehnyt päätöksen, että jatkaa uusien hallihankkeiden tukemista uudella mallilla. Uuden mallin mukaan tuki tulisi olemaan korottomana laina. Lainan määrä riippuvainen ratojen määrästä.

Tarkennettu budjetti

Tämän talven aikana olemme saaneet tarjouksia maanrakentajilta, hallitoimittajilta, kylmälaatan ja kylmäkontin toimittajilta. Hankkeen budjettia on saatu täten tarkennettua. Tällä hetkellä budjettivajausta on edellä mainitun kylmäkontin verran.

Taistelu jatkuu

Vuoden lisäajan pyrimme käyttämään tehokkaasti hyödyksi. Aiomme tehdä hallin rakennuspiirrustukset valmiiksi. Tavoitteena on saada hanke esiteltyä mahdollisimman valmiina ja tarkemmilla kustannusarvioilla ensi vuoden valtionavustus -hakemuksessa. Aluehallintoviraston ylitarkastajalta saimme tällä viikolla varsin positiivista palautetta hankkeesta.

Kaupungin tuen määrän merkittävästä pienenemisestä johtuen tulemme jatkamaan myös varainhankintaa tämän vuoden aikana.

Suurkiitos kaikille jo hanketta tukeneille ja sen eteen töitä tehneille. Takaiskuista huolimatta työ jatkuu, maaliin päästään kyllä parin mutkankin kautta.

Lisätiedot:
Paavo Kuosmanen
paavo.kuosmanen@gmail.com
050 393 5383

12.2.2023
Hyvinkään Curlinghalli Oy:n hallitus