Merkittävää edistystä hallihankkeeseen!

Vuosien työ palkittiin, kun Hyvinkään Curlinghalli Oy ja Hyvinkään kaupunki allekirjoittivat yhteistyösopimuksen 28.12.2023 Hyvinkään curlinghallihankkeen osalta. Sopimus on hyvin merkittävä, koska valtion tuen ja maailman curlingliiton lainan edellytyksenä on, että hankkeen tukijana on myös kaupunki. Sopimuksen myötä nämä hakemukset saatiin lähetettyä riittävän ajoissa ennen vuodenvaihdetta.

Seuraavat hallihankkeen esittelytilaisuudet
To 11.1. klo 18, Hotelli Sveitsi – Ilmoittaudu
Su 14.1 klo 18, Hotelli Sveitsi – Ilmoittaudu
Ke 17.1. klo 18 Teams – Ilmoittaudu

Tilaisuudet ovat kaikille kiinnostuneille avoimina. Tervetuloa kuulemaan hallihankkeesta ja rahoituspaketeistamme! Lisätietoa info@hyvinkaancurling.fi, p. 050 393 5383 Paavo Kuosmanen.

Lisärahoituksen tarve
Odotamme valtion tuesta ja maailman curlingliiton lainasta päätöksien saapuvan maalis-huhtikuun aikana. Sillä välin halliyhtiö tulee jatkamaan hankkeen esittelytilaisuuksia, rahoituspakettien markkinointi- ja myyntityötä yksityisille, jotta tarvittava lisärahoitus saadaan kasaan. Lisärahoituksen tarve on tämänhetkisillä tiedoilla noin 150 000 €. Tämä tarkentuu, kun saamme LVIS-suunnitelmat ja kustannusarviot pidemmälle. Ensimmäisessä pääomarahoituksen keräyksessä saatiin kasaan 371 000 euroa. Tarve lisärahoitukselle syntyi, kun kaupunki muutti alkuperäistä suunnitelmaa tuen muodosta ja määrästä. Hallin toteutuessa halliyhtiö tulee maksamaan kaupungin tekemän investoinnin 30 vuoden kuluessa takaisin kaupungille.

Seuraavat vaiheet ja investoinnit
Suunnitelmat hallista ovat jo varsin pitkällä. Seuraavaksi keskitytään LVIS-suunnitelmien edistämiseen. Rahoituksen varmistuessa vasta keväällä, rakentamisaikataulu tulee olemaan tiukka, ja suunnitelmien tulee olla mahdollisimman valmiina jo ennen sitä. Suunnitteluvaiheeseen on käytetty nyt noin 15 000 euroa. Suunnitteluun määritelty kokonaisbudjetti on 50 000 euroa. Tähänastiset suunnittelukulut on saatu hoidettua seuran ja muiden sijoittajien tuella. Lisävaroja tarvitaan kevään lähestyessä kuitenkin lisää, jotta saadaan projektia edistettyä sen edellyttämässä aikataulussa. Rahoituksen varmistuttua on rakentamisen tarkoitus alkaa touko-kesäkuussa 2024.

Nyt on loppukirin paikka!
Hallihankkeen toteutuminen näyttää erittäin lupaavalta, mutta vaatii vielä hyvän loppukirin. Halliyhtiön hallitus tekee kaiken mahdollisen, jotta suunnitelmat ja lisärahoitus saadaan kasaan kevääseen mennessä. Hallitus toivoo, että kaikki curlingyhteisömme jäsenet olisivat tukemassa hanketta mahdollisuuksien mukaan ja myös levittämässä tietoa hankkeesta eteenpäin.